Меморіал

Меморіал "Бабин Яр" стане символом об'єднання націй - Президент

Укрінформ
Меморіал жертв Бабиного Яру має стати символом об'єднання націй.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у Музеї Шевченка, де він бере участь у підписанні декларації про створення меморіалу "Бабин Яр", передає кореспондент Укрінформу.

"75 років минуло з цієї трагічної дати, а Україна ще не має меморіалу в Бабиному Яру. І меморіал - це не лише те, щоб кожен з рідних жертв Бабиного Яру мав місце. Меморіал має стати місцем потужного щеплення, щоб ця трагедія ніколи не повторилася, символом шани і поваги всіх українців незалежно від національності", - наголосив Порошенко.

За словами глави держави, для нього дуже важливо, що він як Президент разом з іншими українцями виступив з ініціативою створення цього меморіалу.

"Цей меморіал має бути символом об'єднання націй", - підкреслив Порошенко.

Президент переконаний, що створення Меморіалу жертвам Голокосту "Бабин Яр" матиме величезне значення для всього світу і сприятиме утвердженню гуманістичних цінностей та дослідженню історичної правди.

"Створення Меморіалу жертвам Голокосту "Бабин Яр" матиме величезне значення для всього світу. Він має стати частиною зусиль цивілізованого людства у забезпеченні торжества гуманістичних цінностей і в дослідженні історичної правди, бо історична правда не дасть нікому спекулювати на пам'яті минулого", - заявив Президент.

Він закликав українську і світову громадськість долучитися до цієї ініціативи - створення Меморіалу.

"Бо кожна гривня, яку ви віддасте на цей надзвичайно важливий проект, буде символом підтримки і вашої участі. І це є надзвичайно почесна місія", - сказав Порошенко.

Він також підкреслив, що створення Меморіалу "Бабин Яр" має стати своєрідним нагадуванням для майбутніх поколінь про небезпеку ненависті, фанатизму, расизму і нетерпимості. 

"В Україні сьогодні це надзвичайно актуально, бо Україна сьогодні страждає від агресії і платить величезну ціну за цю агресію. Ми - найбільш миролюбна нація - віддала вже тисячі життів своїх синів і доньок в нашому прагненні до миру", - наголосив Глава держави.

Президент також акцентував увагу на тому, що майбутній Меморіал повинен увіковічнити імена тих українців, які ризикуючи своїм життям рятували євреїв від смерті у Бабиному Яру.

"Вічна пам'ять невинно убієнним і слава нашим праведникам. 2,5 тисячі українців, ризикуючи життям, рятували людей від смерті в Бабиному Яру. Тому дуже важливо, щоб тут були і їх імена як відзначення ролі цих героїв. Нехай мир і злагода запанують на землі вільної України, вільної Європи і всього світу", - наголосив глава Української держави.

Фото: @poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-