Парубій вірить, що Путін відповість за MH-17 у Гаазі

Парубій вірить, що Путін відповість за MH-17 у Гаазі

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі покарає винних у катастрофі літака Boeing рейсу MH-17 та агресії проти Української держави, за якими б високими кремлівськими стінами вони не ховалися.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Гаагу як місце проведення прес-конференції міжнародні слідчі (щодо збитого Boeing MH-17 - ред.) обрали недаремно. Бо саме Міжнародний кримінальний суд в Гаазі виносить вироки міжнародним злочинцям. І вирок буде. За якими б високими кремлівськими стінами не ховалися вбивці", - зазначив спікер.

Голова ВР нагадав, що сьогодні міжнародне слідство щодо збитого літака оприлюднило дані, які однозначно встановлюють: MH-17 збито з підконтрольної російським бойовикам території, із установки "Бук", привезеної з Росії, після чого її спробували заховати знову на території РФ.

При цьому він наголосив, що міжнародне правосуддя працює, хоча "можливо, не так швидко, як нам би хотілося".

"Крок за кроком ми наближаємося до того моменту, коли будуть названі конкретні імена вбивць. Хоча весь світ давно знає ім'я і прізвище головного злочинця. Це той, хто давав наказ російським ордам окупувати Крим. Це той, хто віддавав наказ з території Росії бити "Градами" по українських солдатах. Це той, хто дав наказ 40-тисячному російському військовому контингенту вторгнутися в Україну. Це - Владімір Путін», - підкреслив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, у середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак "Малайзійських авіаліній" рейсу МН-17, був доставлений в Україну з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад до РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з території біля міста Первомайськ, яка на момент катастрофи перебувала під контролем бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-