Пріцкер – Порошенку: Штати продемонстрували довіру до України

Пріцкер – Порошенку: Штати продемонстрували довіру до України

Відео
Укрінформ
Надання Україні мільярда доларів кредитних гарантій від уряду США у цьому році, після двох подібних у травні 2014 та травні 2015 років, демонструє довіру до відданості України у впровадженні реформ.

Про це заявила міністр торгівлі США Пенні Пріцкер під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Надання цієї кредитної гарантії демонструє нашу довіру до України у її відданості впровадженню життєво необхідних економічних реформ та антикорупційної реформи", - сказала Пріцкер.

Вона зауважила, що з кожним черговим візитом в Україну бачить "надзвичайні зусилля та величезний потенціал України".

"Почавши ключові економічні реформи два роки тому, ваша країна продовжила імплементацію необхідної програми МВФ для забезпечення фінансової допомоги не лише від МВФ, а й від США. Ви створили інституції для забезпечення правопорядку та боротьби з корупцією. Ви покращили систему державних закупівель і забезпечили прозоре декларування доходів державних службовців", - підкреслила міністр.

При цьому Пріцкер зазначила, що попереду ще багато роботи, і США готові й надалі допомагати Україні в реформах.

У свою чергу Порошенко подякував міністру торгівлі США за підтримку України у захисті її суверенітету та територіальної цілісності, фінансову і технічну допомогу для проведення реформ в Україні.

"Останнє рішення щодо надання кредитних гарантій з боку уряду США є визнанням наших досягнень, як і рішення Міжнародного Валютного Фонду про виділення нам чергового траншу", - наголосив він.

Президент також привітав плани провідних американських корпорацій Cargill, Bunge, General Electric  збільшити свої інвестиції в Україну. Він запросив американські компанії увійти до складу Національної Інвестиційної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-