Президент Ізраїлю висловив некоректні оцінки української історії - Ірина Геращенко

Президент Ізраїлю висловив некоректні оцінки української історії - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко вважає, що президент Ізраїлю Реувен Рівлін, виступаючи в парламенті у вівторок, висловив деякі некоректні і недипломатичні оцінки щодо української історії, зокрема - ОУН.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Під час виступу в українському парламенті президент Ізраїлю Реувен Рівлін дозволив собі, на мою думку, певні некоректні і недипломатичні оцінки деяких сторінок трагічної української історії, зокрема, ОУН. Мені дуже прикро, що президент Ізраїлю не чув УСІ попередні виступи...", - написала вона.

Геращенко також зазначила, що учасники парламентських слухань, зокрема Праведники, лідери єврейських громад, представники різних релігійних конфесій, українські патріоти, як то академік Іван Дзюба, що першим голосно порушив тему Бабиного Яру, згадували невинно убієнних і їх спасителів, серед яких було дуже багато простих українців, "які ризикували своїм життям і життям своїх дітей, аби врятувати єврейські родини і єврейських дітей".

Перший віце-спікер наголошує, що "ми не замовчуємо ані героїчних, ані драматичних і чорних сторінок нашої історії, але кожному слову, кожній оцінці - свій час і своє місце".

"Як на мене, певні висловлювання нашого високого гостя були недоречними в ці дні жалоби, в парламенті країни, що сьогодні важко бореться за свою незалежність. Ми очікували від високого гостя в стінах українського парламенту також і слів на підтримку територіальної цілісності України. Цих слів, переконана, чекали і українські євреї, що сьогодні також на фронті, в аеророзвідці, в українській армії відстоюють незалежну Україну", - написала Геращенко.

На її думку, висловлювання деяких керівників сучасних країн свідчать про те, що вони й досі користуються штампами радянської пропаганди часів замовчування трагедії Бабиного Яру...

"І це ще більше свідчить про те, як нам потрібно активізувати всі наші зусилля, аби світ знав більше правди про українську історію, в тому числі і про Бабин Яр, тему якого замовчували "совєти", але голосно підняли саме українські патріоти", - підсумовує Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня Президент Ізраїлю Реувен Рівлін під час парламентських слухань на тему "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність" звинуватив бійців Організації українських націоналістів у пособництві масового знищення євреїв німецькими нацистами в роки Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-