Пенсійний фонд оскаржив рішення суду про поновлення виплат Азарову

Пенсійний фонд оскаржив рішення суду про поновлення виплат Азарову

Укрінформ
Пенсійний фонд України оскаржив рішення суду про поновлення виплати пенсії колишньому екс-прем'єру Миколі Азарову.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив перший заступник голови правління ПФ Микола Шамбір.

"Суд зобов'язав нас розглянути заяву та прийняти рішення по суті. Зараз ми оскаржили рішення цього суду. Поки що йде судовий процес", - повідомив Шамбір.

При цьому заступник голови Фонду зазначив, що виплати можуть бути відновлені після подання заяви особисто Азаровим.

"Виплата була припинена в березні минулого року. Коли він отримував особисто (пенсії - ред.), я сказати не можу, тому що виплата здійснювалася через банк, і, відповідно, банк видавав пенсію. Він міг отримувати особисто або за дорученням. Виплати можуть бути відновлені після подання заяви особисто людиною", - сказав він.

Шамбір також зазначив, що нарахування пенсії екс-президенту Віктору Януковичу не продовжується: "Якщо людина проживає в Україні і отримує пенсію, то вона продовжує її отримувати. Ми платимо пенсію тільки в Україні, якщо людина проживає в Росії, то вона отримує пенсію в Росії".

Нагадаємо, 21 грудня 2015 р. Печерський районний суд Києва заарештував пенсії на рахунках "Ощадбанку" Януковича і Азарова.

4 лютого 2016 року Апеляційний суд Києва виніс рішення про розблокування пенсійного рахунку. У березні того ж року міністр соцполітики Павло Розенко повідомив, що пенсія Азарову нараховуватися не буде.

На початку вересня Розенко повідомив, що Азаров відновив виплати пенсій через суд. Але пізніше Подільський райсуд пояснив, що не повертав пенсію колишньому прем'єру. Своїм рішенням суд зобов'язав Пенсійний фонд розглянути заяву Азарова і прийняти рішення про те, чи відновити виплату пенсій Азарову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-