Прокуратура просить арештувати одеського депутата Орлова

Прокуратура просить арештувати одеського депутата Орлова

Укрінформ
Прокуратура просить обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо затриманого депутата Одеської міськради Олександра Орлова, підозрюваного в причетності до організації масових заворушень в Одесі у лютому 2014 року.

Клопотання слідчого прокуратури розглядає слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Костянтин Цільмак, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Досудовим слідством встановлено, що громадянин Орлов причетний до організації масових заворушень в Одесі в лютому 2014 року у складі групи осіб, які супроводжувалися насильством над людьми, в тому числі в організації побиття учасників мирної акції та журналістів 19 лютого 2014 року на площі перед Одеською облдержадміністрацією", - зазначив представник прокуратури.

Слідство інкримінує Орлову скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень) та ч. 1 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, напередодні Орлову оголосили підозру в організації масових заворушень біля Одеської ОДА у 2014 році. 

19 лютого 2014 р. активісти одеського Євромайдану проводили на площі перед ОДА акцію "Досить стріляти!". Коли до мітингувальників вийшов тодішній голова ОДА Микола Скорик і почав виправдовувати застосування сили та зброї проти учасників столичного Євромайдану, його освистали. Після того як Скорик повернувся до адмінбудівлі, на площу прибули кілька автобусів, з яких вийшли близько двохсот осіб в екіпіруванні охоронних агентств, з дерев'яними битами і наклейками на одягу "Стоп Майдан!" і георгіївськими стрічками. Вони напали на мирних мітингувальників, били й журналістів, за повної бездіяльності присутніх на площі працівників міліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-