Єлісєєв про переговори з голландцями щодо асоціації: Не треба робити трагедії

Єлісєєв про переговори з голландцями щодо асоціації: Не треба робити трагедії

Укрінформ
Україна зараз веде активний діалог з Нідерландами щодо компромісу у питанні Угоди про асоціацію із ЄС, але не готова відкривати якісь додаткові нові переговори щодо цього документа або вносити зміни у нього.

Про це на брифінгу сказав заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По-перше, я би хотів сказати, що не треба з цього робити трагедії. По-друге, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе дала коментар з цього приводу. Ми зараз в активному діалозі із нідерландською стороною щодо пошуку можливих варіантів вирішення цього питання», - сказав Єлісєєв.

Він зазначив, що нині в цьому процесі має бути дві ключових лінії дотримання: по-перше, жодних додаткових нових переговорів Україна не планує, а по-друге, жодних змін до тексту угоди також вносити Україна не збирається.

«Отже, у рамках цих червоних ліній ми будемо шукати взаємоприйнятний компроміс, який має бути корисним та працювати на користь як України, так і Нідерландів та усього Європейського Союзу», - сказав заступник глави Адміністрації Президента України.

На його думку, заява прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте скоріш за все була тактичною і пов’язана із підготовкою до майбутніх парламентських виборів, які відбудуться у 2017 році в Нідерландах.

Як відомо, Рютте попередив про відсутність компромісу щодо угоди з Україною та висловив сподівання, що решта держав ЄС зможуть ввести Угоду про асоціацію з Україною в дію без ратифікації документу його країною.

Після цього віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна вважає неприйнятною позицію уряду Нідерландів щодо можливої відмови від завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-