У Кабміні просять Раду ухвалити півсотні євроінтеграційних законів

У Кабміні просять Раду ухвалити півсотні євроінтеграційних законів

Укрінформ
На розгляді парламенту перебуває 56 євроінтеграційних законопроектів, які необхідно ухвалити до 1 листопада, коли спливає дворічний термін з початку тимчасового застосування Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До першої декади жовтня уряд планує роглянути, схвалити і направити на розгляд Верховної Ради додаткові необхідні нормативно-правові акти, спрямовані на виконання зобов'язань щодо наближення законодавства України та ЄС відповідно до вимог Угоди про асоціацію. Але ми зі стурбованістю можемо констатувати, що на даний момент на розгляді у Верховній Раді перебуває 56 законопроектів, які гарантували б нам виконання зобов'зань і наближення до права Європейського Союзу", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що 1 листопада виповниться два роки з початку тимчасового застосування Угоди про асоціацію і, відповідно, спливає час на впровадження в українське законодавство і практику 48 актів права ЄС, тобто 48 директив і регламентів та 2 конвенцій.

"Найближчими днями я планую звернутися до Голови Верховної Ради з офіційним листом, у якому буде визначено чіткий перелік законодавчих актів, які ми маємо ухвалити до закінчення дворічного терміну виконанння і застосування Угоди про асоціацію", - сказала віце-прем'єр.

У цьому контексті вона звернулася до членів комітетів Верховної Ради  з питань екологічної політики, охорони здоров'я і з питань транспорту, на розгляді яких перебуває основна частина відповідних законодавчих актів, які важливо прийняти до 1 листопада, із закликом до конструктивного діалогу і пошуку реальних рішень.

"Я розумію, що вимоги актів права ЄС подекуди можуть бути контраверсійними і не притаманними українській практиці, а подекуди, можливо, й не зовсім своєчасними. Але я впевнена в можливості віднайдення консенсусу, віднайдення компромісів з будь-яких питань шляхом діалогу та консультацій", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-