Прокуратура Латвії отримала лише «часткові відповіді» від ГПУ у справі €50 мільйонів

Прокуратура Латвії отримала лише «часткові відповіді» від ГПУ у справі €50 мільйонів

Ексклюзив
Укрінформ
Генеральна прокуратура Латвії продовжує спільну роботу з колегами з України у зв'язку з розслідуванням у справі про відмивання коштів оточенням екс-президента-втікача Януковича.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар латвійської Генпрокуратури Кристіна Сутугіна.

«Латвійські правоохоронні органи отримали лише часткові відповіді (від українських колег. – Ред.) на спрямовані запити щодо надання правової допомоги», – заявила вона від імені глави відомства Еріка Калнмейерса.

Що стосується заявленої раніше заступником генпрокурора України Євгеном Єніним зустрічі керівників прокуратур Латвії і України, то вона поки що, за інформацією латвійської сторони, «не запланована на конкретний термін».

Прокуратура Латвії також в цілому уточнює, що «питання щодо можливої передачі 50 мільйонів євро Україні може вирішуватися лише в рамках міжурядових переговорів. Дане питання не може вирішуватися в рамках переговорів між генеральними прокурорами обох країн».

Варто зазначити, що раніше Державна поліція Латвії, відповідаючи на запит Укрінформу, заявила, що розслідування у справі про відмивання грошей оточенням екс-президента України Віктора Януковича все ще ведеться, і дії з повернення коштів поки не передбачені.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про конфіскацію у Латвії 50 млн євро з рахунків українських чиновників-втікачів часів Януковича. За припущеннями, ця сума могла бути конфіскована з рахунків колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова. Ще раніше була інформація про розслідування за рахунками у латвійських банках «гаманця» Януковича Сергія Курченка.

У Латвії підтверджують, що ці гроші пов'язані з Україною і були конфісковані в рамках спеціальної процедури, без кримінального вироку. На зустрічі у Нью-Йорку президенти України та Латвії Петро Порошенко і Раймондс Вейоніс також говорили про координацію дій з даного питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-