Новий посол Польщі приїде до Києва наступного тижня – джерело

Новий посол Польщі приїде до Києва наступного тижня – джерело

Укрінформ
Новопризначений посол Польщі в Україні Ян Пєкло приступить до виконання своїх обов’язків на початку наступного тижня.

Про це власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомило джерело в МЗС РП.

"Новий посол Польщі в Україні Ян Пєкло розпочне свою роботу в Києві на початку наступного тижня",- зазначив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, інформація про призначення Яна Пєкло послом в Україні з’явилася в польських ЗМІ наприкінці квітня. У червні та липні його кандидатуру на посаду посла затвердили відповідно Сейм та Сенат Польщі, а на початку серпня глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив про офіційне рішення президента РП направити Пєкло в Україну.

Ян Пєкло є відомим польським журналістом та письменником, експертом з українських питань. До останнього часу він був виконавчим директором фонду Польсько-українського співробітництва PAUCI. Дипломат вільно володіє українською, англійською та російською мовами. На цій посаді він замінить Генріка Літвіна.

Пєкло активно підтримує демократичні перетворення в Україні. Він рішуче засуджує агресію Росії у Криму та на Донбасі і стоїть на позиції продовження санкцій проти РФ до моменту деокупації Криму і припинення Москвою дестабілізації сходу країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-