Stop Putin: Парубій назвав два фактори

Stop Putin: Парубій назвав два фактори

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що зупинити агресію нинішнього Президента РФ Володимира Путіна здатні лише два фактори - потужна українська армія та міжнародні санкції.

Про це він заявив під час відкриття засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два ключових фактори, які можуть стримати Путіна, - це українська армія, професійна, добре озброєна, і спільні санкції проти Росії. Це два фактори єдині, які можуть зупинити Путіна", - сказав Парубій.

У цьому контексті спікер наголосив на важливості підтримки депутатів Європарламенту у збереженні єдності країн-членів ЄС щодо санкційної політики до моменту повного відновлення суверенітету України і над Донбасом, і над Кримом.

При цьому Парубій переконаний, що Україна може перейти до виконання політичної частини Мінських домовленостей лише у випадку повного виконання з боку Росії та терористів безпекової частини угод.

 «Без вирішення безпекової ситуації на сході України, без забезпечення і дотримання прав і свобод українських громадян, які сьогодні стали заручниками російського винищення, нам просто неможливо робити наступні кроки у вирішенні політичних домовленостей», - сказав спікер.

Також Голова ВР наголосив, що кількість загиблих українських військових зростає майже щодня, а спеціальна місія ОБСЄ не може повноцінно виконувати свої функції з моніторингу ситуації на сході України.

«У цих умовах перехід до виконання політичних домовленостей є неможливим, і провина лежить виключно на Росії», - наголосив Парубій та додав, що у врегулюванні ситуації на Донбасі сподівається на підтримку, в тому числі колег з Європарламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-