У БПП не виключають бойкоту ПАРЄ українською делегацією

У БПП не виключають бойкоту ПАРЄ українською делегацією

Укрінформ
Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи, яка включає депутатів від Криму і має всі повноваження, - це виклик для України.

Питання стане аж до неучасті України в роботі ПАРЄ, заявив в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко. 

"Ми тільки обговорюємо це, ми не ухвалили ще ніякого рішення. Але я думаю, що є десь "червона межа", за якою у нас не буде іншого варіанту. Нам необхідно визначити ту червону лінію, до якої ми можемо йти на якісь компроміси, і ту, після якої компромісів бути не може", - заявив нардеп.

За його словами, сьогодні російська делегація в ПАРЄ знаходиться під санкціями. Проте настрої в ПАРЄ неоднозначні, Росія проводить роботу з делегаціями ключових країн Європи. "Росія вкладає колосальні зусилля, і у них є кошти на пропагандистську війну. Вони підкуповують політиків", - додав Гончаренко.

Раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій висловив переконання, що наразі Росія не має підстав для відновлення роботи своєї делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи, оскільки впродовж останніх двох років не виконала жодної вимоги з резолюцій ПАСЄ, що стосуються агресії РФ проти України.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Ради Федерації Матвієнко стала однією із запрошених голів парламентів 47 держав-членів Ради Європи, що брали участь в Європейській конференції голів національних парламентів. У Страсбурзі вона зачитала свій виступ і провела кілька двосторонніх і багатосторонніх зустрічей, в т.ч. з головами політичних груп ПАРЄ.

На початку вересня президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який разом з керівниками п’яти політичних груп асамблеї перебував у Москві з дводенним робочим візитом, за результатами переговорів з російськими депутатами висловив сподівання, що офіційна делегація РФ повернеться до сесійної зали у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-