"Народний фронт" підтримає проект бюджету - Яценюк

Укрінформ
Фракція "Народний фронт" підтримає законопроект про державний бюджет на 2017 рік, внесений до парламенту урядом Володимира Гройсмана.

Про це сказав лідер партії "Народний фронт", екс-прем'єр міністр України Арсеній Яценюк під час прес-брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Друге питання, з яким наша фракція буде сьогодні виступати на погоджувальній раді і в парламенті - це проект закону України про державний бюджет. Хочу зазначити, що макроекономічні показники, які закладені в проекті закону про державний бюджет відповідають реальним прогнозам і мені видається, що уряд тут доволі професійно підійшов в частині формування макроекономічної бази", - сказав Яценюк. 

Він також додав, що у 2017 році, за його прогнозами в Україні можливо утримати інфляцію на рівні 8% та очікувати ріст ВВП на рівні 3%.  

"3% росту ВВП і доволі низька інфляція на рівні 8% це ті параметри які ми можемо досягнути в 2017 році. Звичайно, що для цього потрібно було пройти складний процес макроекономічної стабілізації. В поточному році ми суттєво зменшили інфляцію, очікування інфляції на кінець поточного року від 12-14%. Об'єктивно це буде пов'язано з прийняттям рішення про підняття тарифів на житлово-комунальні послуги, але переконаний що макроекономічні параметри інфляції будуть виконані до кінця поточного року", - додав Яценюк.

Він також відмітив, що в наступному році доходи українців зростуть і перевищать рівень інфляції. 

"Вважаю позитивним, що наступного року доходи населення виростуть більше ніж рівень інфляції. Нагадаю, що рівень інфляції складає 8%, грошові доходи громадян зростуть на 10%. В цьому році ми продемонстрували також ріст доходів населення - 6% та 10%", - пояснив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-