Луценко розповів про масштаби розкрадання держбюджету

Луценко розповів про масштаби розкрадання держбюджету

Укрінформ
Лише стосовно однієї кримінальної справи, яку нині розслідує ГПУ проти колишньої влади, державному бюджету України завдано збитків на 40 мільярдів доларів.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час пленарного засідання 13-ї щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише одна справа, яку ми розслідуємо проти колишньої системи, податкової адміністрації, експертами встановлені збитки на 40 мільярдів доларів, вкрадених з бюджету України", - сказав він.

За словами Луценка, Україна перебуває у стані двох воєн: з Кремлем на сході України і з корупцією по всій Україні. "І на тій, і на тій війні є солдати; і на тій, і на тій війні є експерти. Солдати не завжди виграють битви, але вони воюють. Експерти завжди не помиляються і непогано заробляють на нерухомості, готуючи свої власні політичні проекти", - зауважив він.

Луценко також нагадав, що очолив ГПУ тоді, коли ця держорганізація "стала символом зла". "Що ми зробили за цей час? Мені здається, ми непогано пройшли перший рівень, коли керівники різних державних установ - і колишньої і нинішньої влади - притягнуті до відповідальності, затримані, арештовані і зараз знаходяться в ізоляторі, очікуючи початку судового процесу. Я кажу про заступника Нацбанку, про заступника "Нафтогазу" і сина діючого народного депутата, про керівника обласної прокуратури, який очолив бурштинову мафію, про декількох колишніх депутатів, один із них - організатор сепаратизму, що призвело до війни на сході України. Я кажу про керівника великого комерційного банку, який обікрав десятки тисяч людей, а також про вбивць учасників Майдану", - розповів Луценко.

Очільник ГПУ погодився: дуже важливий не лише сам факт переслідування злочинців, а засудження. "Я з нетерпінням чекаю першого сигналу. Перший великий хабар, котрий взяв Герой України, перший заступник Миколаївського губернатора, знаходиться у суді. Якщо суд дасть йому реальну в'язницю, а закон не передбачає іншого, країна прокинеться в іншому стані, бо виявиться, що зло може бути покаране тут, в Україні", - додав він.

При цьому, Луценко підкреслив, що надважливим завданням є також притягнення до кримінальної відповідальності депутатів і суддів. "Це другий рівень квесту, який я планую пройти ще цього року", - наголосив генеральний прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-