Із полону бойовиків звільнили українців Жемчугова й Супруна

Із полону бойовиків звільнили українців Жемчугова й Супруна

Укрінформ
З полону бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" звільнено українських полонених Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

Про це повідомив на своїй своїй сторінці у Фейсбуці Президент України Петро Порошенко.

"Володимир Жемчугов і Юрій Супрун звільнені з полону!", - написав керівник держави.

Він зазначив, що звільненим українцям буде надано необхідну медичну допомогу.

Президент також запевнив, що українська влада продовжить боротьбу за звільнення усіх українців.

Президент також запевнив, що українська влада продовжить боротьбу за звільнення усіх українців.

Як повідомляв Укрінформ, громадянин України Володимир Жемчугов, 1970 року народження, - уродженець міста Красний Луч (Луганська область). Останні кілька років він жив у Грузії. У вересні 2015 року Жемчугов поїхав до Красного Луча, щоб допомогти рідним. Після чого зв'язок з ним пропав, пізніше стало відомо, що він випадково підірвався на розтяжці. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, уламки зайшли в живіт і стегна. Тяжкопоранений Володимир спочатку намагався покінчити з життям — вийшов на дорогу і хотів, щоб його збила машина. Але лише привернув до себе увагу.

У листопаді 2015 року "міністерство державної безпеки ЛНР" заявило про затримання Жемчугова і звинуватило його в підриві залізничного полотна в районі Лутугіно і електроопори в Хрящуватому. Незважаючи на те, що прізвище Жемчугова постійно лунало на переговорах в Мінську, бойовики досі відмовлялися його звільняти.

Юрія Супруна, колишнього полковника Служби безпеки України, сепаратисти з угруповання "ДНР" затримали 8 квітня 2016 року в окупованому Донецьку. На час перебування на окупованих територіях він працював представником місії ООН.

Уповноважена Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко неодноразово заявляла, що до затриманого бойовиками співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України Супруна бойовики не допускали представників міжнародних місій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-