Канада нагадала про незмінність підтримки України

Канада нагадала про незмінність підтримки України

Укрінформ
Канада продовжує політику невизнання окупації Росією Криму та засуджує незаконні дії РФ в Україні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник Міністерства закордонних справ Канади Остін Жан.

«Канада засуджує порушення Росією суверенітету та територіальної цілісності України та залишається твердою у позиції невизнання незаконної окупації Криму», - сказав Жан.

Він підкреслив, що Канада регулярно закликає Росію поважати суверенітет України. «Канада вважає Крим невід’ємною частиною території України та продовжує закликати Росію, зокрема в рамках ОБСЄ та інших багатосторонніх майданчиків, поважати суверенітет та територіальну цілісність України», - зазначив речник МЗС.

За його словами, це підтвердив і нещодавній візит прем'єр-міністра Канади до України. «Як продемонстрував візит прем'єр-міністра Джастіна Трюдо до Києва цього року, Канада непохитна у своїй підтримці України», - підсумував Жан.

Нагадаємо: Джастін Трюдо відвідав Київ та Львів на початку липня цього року. Під час його візиту було офіційно підписано Угоду про вільну торгівлю між Канадою та Україною. Прем'єр-міністр також навідався на Яворівський полігон, де зустрівся із канадськими військовими, які тренують українських бійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-