Парубій нагадав європейцям, що загравання лише розохочує агресора

Парубій нагадав європейцям, що загравання лише розохочує агресора

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав європейських колег боротися не лише з наслідками міграційної кризи, а й з її причинами і нагадав, що загравання з агресором лише підштовхує його до агресії.

Про це він заявив, виступаючи у Страсбурзі, де бере участь у Європейській конференції голів парламентів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Позиція українського парламенту є однозначною: будь-яке загравання з агресором лише заохочує його агресію. Росія не виконала жодної резолюції, ухваленої ПАРЄ упродовж останніх двох років. Повернення Російської Федерації до цієї зали буде історичною помилкою і матиме два драматичні наслідки: мотивуватиме агресію і підірве авторитет Асамблеї", - заявив Парубій.

За його словами, агресія Росії проти України, її військова операція у Сирії, підтримка Москвою будь-яких кроків, що дестабілізують Європу, призвели до того, що РФ з країни, яка експортувала енергоносії, перетворилася на експортера агресії.

"Хочу наголосити, що українська ситуація має характерні ознаки, репресії тривають проти цілого народу – кримських татар, які змушені вдруге за століття залишати свою Батьківщину і ставати політичними емігрантами... Це виклик для всіх нас, тест на відданість європейським цінностям, гідності, свободи і демократії, цінностям вільного світу", - зауважив Парубій.

Він закликав європейські парламенти не закривати очі на реальні факти злочинної політики Кремля. "Виборів до Держдуми, які Кремль хоче провести у т.ч. і на території окупованого Криму, на моє переконання, не потрібно допустити. І я вважаю неприйнятною участь у Європейській конференції голів парламентів представників парламенту агресора – Росії, які голосували за приєднання Криму до Росії, які голосували за введення військ на українську територію, які є співучасниками злочину не тільки проти України, а й усього світу, що визнає верховенство права", - заявив Парубій.

Український спікер також закликав згадати європейську історію й зробити усе можливе, щоб не допустити нових помилок. Він подякував усім колегам, що підтримують Україну. "Кожне слово, дія і крок допомагають українцям захищати свободу і демократію, захищати права людини і вирішувати проблеми внутрішньо переміщених осіб. Єдність і солідарність - це наша сила, яка дозволить робити Європу сильнішою", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-