Геращенко: Передумов для обговорення в Раді

Геращенко: Передумов для обговорення в Раді "особливого статусу" Донбасу немає

Укрінформ
Наразі відсутні передумови для обговорення закону про проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Сходу України та надання їм "особливого статусу".

Про це заявила журналістам у Слов'янську народний депутат, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка разом з главами МЗС Франції, Німеччини та України прибули з поїздкою на Донеччину.

"На сьогодні жодної передумови, щоб завтра така дискусія у парламенті відбулася, немає. У нас продовжується щоденне порушення режиму тиші, не виконано жодного пункту Мінських угод, заблоковано звільнення заручників і допуск гуманітарних місій на тимчасові окуповані території", - заявила Геращенко, коментуючи на прохання кореспондента Укрінформу реальність голосування у Раді з приводу "особливого статусу" Донбасу.

Вона наголосила, що жодного просування немає і в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, де обговорюються модальності виборів: "По жодній з модальностей домовленості немає".

Геращенко також повідомила, що вчора ввечері відбулася зустріч лідерів усіх депутатських фракцій Верховної Ради з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції, "де достатньо відверто було обговорено політичну ситуацію, Мінські угоди тощо".

"Українська сторона стоїть дуже чітко на тій позиції, що ми зацікавлені, як ніхто інший, у мирі на Донбасі, політико-дипломатичному шляху врегулювання конфлікту, розв'язаного російської стороною. Але ніколи Україна не буде продавати суверенітет і незалежність. Ми не будемо цим торгувати і тому ніяких компромісів тут бути не може", - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-