В Європі бракує сильної української позиції - Сюмар

В Європі бракує сильної української позиції - Сюмар

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає, що у Європі на тлі російської пропаганди відчувається брак проактивної державницької позиції України.

Таку думку вона висловила в інтерв’ю кореспондентові Укрінформу.

"Знаєте, що відчувається? Не тільки вплив російської пропаганди, а вплив відсутності твердої і сильної позиції України", - заявила Сюмар.

На її думку, проблема полягає в нашій неспроможності достатньо активно відстоювати та просувати в інформаційному просторі свої досягнення. У цьому контексті нардеп покладає надії на громадську дипломатію та активність українських дипломатичних місій за кордоном, адже ресурсів на проведення коштовних інформаційних кампаній немає. "Це завдання для нас усіх... - активізувати роботу і навчитися говорити однією мовою – мовою Держави Україна", - каже Сюмар.

Голова парламентського комітету підкреслює, що фактично всі зобов’язання, які Україна брала перед європейськими інституціями, реалізовано. Водночас докори Києву у відсутності реформ вона пов'язує з досить повільною імплементацією ухваленого законодавства. Утім, наголосила Сюмар, жодна західна демократія не проходила етап становлення за 2-4 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-