Еро: Зустріч у Києві - важливий етап підготовки

Еро: Зустріч у Києві - важливий етап підготовки "нормандської" зустрічі

Укрінформ
Зустріч міністрів закордонних справ України, Франції та Німеччини у Києві є важливим етапом для підготовки проведення зустрічі у Нормандському форматі.

Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро на спільній прес-конференції з колегами Павлом Клімкіним та Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша мета - підготувати, зібрати всі необхідні дані для проведення на найвищому політичному рівні зустрічі у Нормандському форматі», - сказав Еро.

На його переконання, нормандська зустріч має відбутись за участі президента Російської Федерації.

Міністр зауважив, відповідаючи на запитання журналістів, що альтернативи Мінським домовленостям немає, і висловив сподівання, що крихке перемир'я набуде стабільності.

У цьому контексті він повідомив, що 20 вересня мають відбутися переговори щодо відведення озброєння з трьох ділянок лінії розмежування. З яких саме, він не став коментувати.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Німеччини та Франції у четвер мають намір відвідати Краматорськ та Слов'янськ, де, зокрема, відбудуться зустрічі Штайнмаєра, країна якого наразі головує в ОБСЄ, з представниками СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-