Порошенко: Бюджет-2017 на оборону має спрямувати 3% ВПП

Порошенко: Бюджет-2017 на оборону має спрямувати 3% ВПП

Укрінформ
У Державному бюджеті на наступний рік має бути передбачено 5% ВПП на оборону і безпеку.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оброни, інформує прес-служба глави держави.

«Ключова позиція, яку ми маємо забезпечити цим проектом державного бюджету, - 5% ВПП мають бути зафіксовані на видатки оборони і безпеки. Цього року я буду більш уважно дивитись на виконання ще одного рішення Ради національної безпеки і оброни - щоб 3% з цих 5% були спрямовані виключно на оборону. Хочу наголосити на тому, що загальна цифра фінансування складає 129 млрд грн», - підкреслив Порошенко.

Він наголосив, що процес будівництва нової армії залишається його першим пріоритетом.

За словами Президента, пріоритетом є і наведення порядку всередині країни, тож має бути профінансовано також Міністерство внутрішніх справ разом з Національною поліцією, Національна гвардія.

«Ми маємо виправити перекоси щодо фінансування Державної прикордонної служби. Ми маємо збільшити фінансування Служби безпеки України, яка має відповідати на ризики зростання терористичних загроз», - сказав Президент.

Він звернувся до керівника СБУ Василя Грицака підготувати пропозиції щодо фінансування підрозділів, які ведуть антитерористичну діяльність, зокрема підрозділу «Альфа», а міністру внутрішніх справ доручив підготувати пропозиції щодо пріоритетного фінансування, окрім патрульної поліції, і підрозділів карного розшуку та тих підрозділів, які ведуть забезпечення правопорядку та ефективне розслідування злочинів.

Порошенко підкреслив, що реальні потреби сектору безпеки та оборони значно більші, однак ресурси обмежені і фінансування зараз відбувається на межі можливого і неможливого. Водночас різко зростають вимоги щодо підвищення ефективності використання кожної бюджетної копійки.

Президент наголосив також на пріоритетності збільшення фінансування зовнішньополітичного відомства. «Оскільки питання визволення окупованої частини на сході нашої держави і Криму має відбуватись політико-дипломатичним шляхом, я пропоную, що б це було враховано при збільшені фінансування Міністерства закордонних справ. Бо наші дипломати – це така сама зброя, як і штурмові, десантні, танкові, артилеристські, ракетні і інші бригади Збройних сил», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-