Спікер Сейму Польщі прокоментував

Спікер Сейму Польщі прокоментував "вибори" в окупованому Криму

Ексклюзив
Укрінформ
На територіях, які окуповані Росією, будь-які вибори є неможливими і жодна демократична країна не повинна їх визнавати.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу в РП під час Економічного форуму у Криниці-Здруй заявив маршалок Сейму Польщі Марек Кухцінський.

“Потрібно зміцнити однозначний сигнал, що жодні вибори не можуть відбутися на території, окупованих Росією, оскільки їх результати будуть недемократичними. Жодна з демократичних країн не повинна і не може визнати будь-які вибори, проведені на окупованих територіях України”,- заявив Кухцінський.

За його словами, спроби проведення виборів на території  країни, окупованій іншою країною, є “неможливими в демократичному світі”.

Маршалок Сейму також підкреслив, що учорашнє одностайне рішення у Брюсселі послів країн ЄС щодо подовження на чергові півроку персональних санкцій проти російських чиновників, військових, а також маріонеток Росії у Криму є  “однозначним і чітким сигналом” у бік Росії, що й надалі не вирішено основну проблему – не виведено російські війська з України.

“Однією з основних цінностей  ЄС є мир і гарантування суверенітету країн на території  Європи і це Росія повинна усвідомлювати. Сподіваюся, що Євросоюз й надалі дотримуватиметься своєї позиції”, - наголосив глава нижньої палати польського парламенту.

Як повідомлялося, в Російській Федерації 18 вересня відбудуться вибори до Держдуми. Влада РФ планує провести вибори в Держдуму і на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-