Луценко заявив про

Луценко заявив про "повноцінне" затримання Каськіва, очікується екстрадиція

Укрінформ
Екс-глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів затриманий в Панамі.

Про це РБК-Україна заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Раніше, 18 серпня 2016 року, Луценко вже повідомляв про затримання Каськіва в Панамі. Але без подання оригіналу українською стороною, переданого дипломатичним шляхом, не було підстав повноцінного затримання. Зараз оригінал подання передано панамській стороні.

За словами генпрокурора, протягом 48 годин має відбутися слухання по справі Каськіва.

"У разі його згоди на добровільну видачу, екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою і триватиме до 30 днів для узгодження всіх процедурних питань з українською стороною (надання даних представників України, які прибудуть в аеропорт Токумен (Панама, - ред.) для здійснення передачі та узгодження всіх логістичних питань)", - заявив Луценко.

"У разі відмови Каськіва від добровільної видачі, за законодавством Панами стороні надається 60 днів для захисту своїх інтересів і подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України. Однак, панамська сторона запевняє, що поки не бачить підстав для відмови у видачі Каськіва", - зазначив генпрокурор.

Луценко також підкреслив, що в даний час в діях Каськіва на території Панами не виявлено порушень кримінального законодавства країни.

"У разі вчинення Каськівим кримінального злочину це не стане перешкодою до його видачі, оскільки Україна і Панама зможуть домовитися про подальше повернення громадянина України в Панаму для проведення суду та відбування покарання (така практика використовується при видачі громадян США)", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Каськів знаходиться в розшуку Інтерполу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-