Шефчович запевнив Порошенка у подальшій підтримці

Шефчович запевнив Порошенка у подальшій підтримці

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко і віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович скоординували позиції у спільних діях із забезпечення енергетичної безпеки України і ЄС

Про це інформує прес-служба глави держави

Порошенко подякував ЄС та особисто єврокомісару за незмінну підтримку України, відзначивши важливість енергетичної незалежності від Росії.

Президент наголосив, що Україна віддана подальшому впровадженню реформ в енергетичній сфері у відповідності до своїх зобов’язань у рамках Договору про Енергетичне Співтовариство та Угоди про асоціацію з ЄС. "Президент, Уряд та Верховна Рада тісно координують питання якнайшвидшого схвалення реформаторських законопроектів у сфері енергетики", - запевнив він і закликав Єврокомісію зробити внесок до Фонду енергоефективності України.

Шефчович у свою чергу відзначив проведену в Україні роботу на шляху впровадження енергетичних реформ та наголосив на важливості їх втілення в життя. Він запевнив, що ЄС готовий і надалі підтримувати Україну на її євроінтеграційному шляху.

Сторони домовилися завершити ближчим часом узгодження Меморандуму про стратегічне партнерство в енергетичній сфері між Україною та Європейським Союзом, яке б відкривало можливості для залучення України до участі в Енергетичному Союзі ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-