Берлін продовжує триматися за Мінські домовленості

Берлін продовжує триматися за Мінські домовленості

Укрінформ
Німецький уряд як і раніше вважає Мінські домовленості єдино можливою дорожньою картою деескалації на сході України.

Про це у п'ятницю на брифінгу у Берліні заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Твердим переконанням федерального уряду, а також французького уряду, продовжує залишатися те, що Мінськ - найкраще, що у нас є. Нічого кращого, ніж Мінські домовленості, немає", - заявив Шефер.

Він назвав їх "компасом", що вказує Берліну і Парижу на те, як потрібно інтенсивно працювати далі над тим, аби змусити конфліктуючі сторони виконувати умови Мінської угоди. Але західні партнери всього лише посередники, нагадав дипломат. "У нас є сила переконання, сила аргументів", проте рішення повинні приймати саме сторони конфлікту, відзначив Шефер.      

У Берліні вітають досягнення домовленості про перемир'я на початок нового навчального року. Німецький дипломат відніс такий прогрес на рахунок посередницьких зусиль ОБСЄ. На думку Шефера, саме ОБСЄ зіграла центральну роль у тому, що сторонам конфлікту вдалося домовитися.

"Це перемир'я - немало, але, з іншого боку, і недостатньо", - сказав Шефер і висловив сподівання на те, що "коли успіх у виконанні Мінських домовленостей не можна виміряти навіть складною лінійкою", може настати фаза просування в їхній реалізації. Припинення вогню може стати для цього основою, підкреслив представник німецького МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-