Парубій запевнив Шефчовича, що Рада вже взялася за реформу енергетичної сфери

Парубій запевнив Шефчовича, що Рада вже взялася за реформу енергетичної сфери

Укрінформ
В українському парламенті є низка підготовлених законів, метою яких є реформування енергетичної сфери.

Про це Голова Верховної ради Андрій Парубій сказав на зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато з цих законів пройшли довгий шлях та уже готові до прийняття. Зокрема, законопроект про Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Ми пройшли вже два етапи слухання у ВР», - сказав Парубій.

За його словами, парламентарії вже майже на фінішній прямій, бо у наступну середу має відбутися заключне засідання комітету ВР, де буде ухвалене остаточне рішення щодо цього законопроекту, який буде винесений на розгляд нардепів. «Я сподіваюся, у найближчий тиждень — два або три ми зможемо його розглянути, та сподіваюся, що по ньому буде прийнято позитивне рішення», - додав спікер.

Крім того, законопроект про ринок електроенергії стоїть у порядку денному вже на четвер наступного тижня. «Це буде лише перше читання, але є відчуття, що у залі є більшість для того, щоб ми започаткували цю системну та велику реформу», - додав Парубій.

Він наголосив, що Україна твердо вирішила проводити реформи в енергетичній сфері і цим шляхом рухається. Ці реформи жваво обговорюються у ВР народними депутатами. «Ми будемо йти шляхом реформ, на який встали, і дуже розраховуємо й надалі на тісну співпрацю, адже для нас це питання, яке стосується сфери збереження незалежності та свого суверенітету», - запевнив Голова ВР.

Парубій також наголосив, що для України енергетична безпека на нинішньому етапі життя є не менш важливою, ніж мілітарна.

«Енергетична безпека для України є так само важлива, як і безпека мілітарна. В Україні дуже високо оцінюють ту роль, які відіграє Європейський Союз у питаннях забезпечення енергетичної безпеки нашої держави, а також у реформуванні енергетичного сектору», - сказав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-