Кремль планує збільшити кількість солдатів на Донбасі - The Times

Кремль планує збільшити кількість солдатів на Донбасі - The Times

Укрінформ
Росія готується збільшити кількість військ на Сході України на третину в рамках своїх довгострокових планів знищити українську державу.

Про це в інтерв'ю The Times заявив начальник Генштабу Збройних Сил України Віктор Муженко. За його словами, Кремль відправляє більше солдатів через кордон, і в цей же час відправляє десятки тисяч військ до окупованого Криму.

"Ми не говоримо про слабкі і неконтрольовані групи бойовиків. Йдеться про військову ієрархію з чіткими системами командування і контролю. В планах створити третій армійський корпус, який буде складатися з професійний російських солдатів", - цитує Муженка dt.ua.

Видання нагадує, що зараз на захоплених проросійськими бойовиками територіях України розташовані два армійські корпуси РФ, утворені із місцевих бойовиків, регулярних військ Кремля, найманців і добровольців. Про це говорять західні чиновники. Російські офіцери командують батальйонами і тренують бойовиків у Росії. Відправка найманців позбавляє Москву відповідальності за втрати.

Даних про розмір третього російського формування на Сході України немає, але генерал Муженко підозрює, що йдеться про тисячі солдатів, сформованих у три чи п'ять бригад. В цей же час, Олександр Ткачук із СБУ сказав британським журналістам, що у його відомства є розвідувальна інформація, яка підтверджує російські плани відправити більше військ, які "сфокусуються на саботажі і диверсіях".

В цей же час, неназване джерело у армії Росії, яке базується в Луганську, підтвердило The Times, що побоювання українських військових виправдані.

"Це буде третій кулак для гнучкості, операцій саботажу, контратак і наступу, в той час як інші два корпуси будуть тримати лінію", - сказав співрозмовник видання.

Тим часом, Кремль не хоче ні говорити напряму з Україною про Донбас, ні виконувати Мінські угоди. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія нібито "не сторона конфлікту", а "гарант" виконання Мінських угод.

Тим часом, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає РФ винною у відсутності перемир'я в Донбасі. Нагадавши, що Євросоюз ввів санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму і збройною підтримкою Москвою бойовиків в Донбасі, глава німецького уряду наголосила, що нікому не дозволено безкарно перекроювати кордони в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-