Клімкін вважає, що Донбас Росії не потрібен

Клімкін вважає, що Донбас Росії не потрібен

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін охарактеризував рівень російсько-українських відносин як класичну гібридну гарячу війну.

Про це він заявив в інтерв'ю "Ехо Москви".

"Холодна війна була багато років тому між Радянським Союзом і Заходом. На жаль, це не холодна війна, а гаряча, у тому сенсі, що це гібридна агресія, якої раніше не знали. Вона присутня у всіх сферах: воєнній, економічній, через пропаганду, на жаль, через людські відносини, через їхнє сприйняття (згідно з останніми опитуваннями, я не пам'ятаю яких центрів Росії, росіяни бачать нас разом, якщо не помиляюся, зі Сполученими Штатами та Європейським Союзом - тими, кого вони найбільше не люблять)", - зазначає Клімкін.

І тому, вважає він, "ми спостерігаємо ситуацію класичної гібридної гарячої війни, яка зараз ведеться, починаючи з окупації Криму, зараз фактично через окупацію Донбасу і спробу створення там російського протекторату. Я не знаю, навіщо це потрібно Росії, але це є саме спробою російського протекторату, бажанням його легітимізувати і потім, як своєрідного троянського коня, використовувати для подальшої дестабілізації в Україні".

"Оскільки я вважаю, що Росії Донбас не потрібен (він не потрібен Росії взагалі, проте з цим, звичайно, можна дискутувати і, мабуть, не всі у Росії зі мною погодяться), тому все те, що відбувається навколо Донбасу, є спробою дестабілізувати Україну не тільки як державу, але і як суспільство, яке будує себе на основі демократичних та європейських цінностей; а також спробою прийти на основі всієї цієї низки фантомів до якогось перезавантаження Ялти, до перерозподілу – це трохи спрощено, але, тим не менш, – найрізноманітніших сфер впливу", - зазначає глава МЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-