Турчинов назвав відродження оборонпрому запорукою виживання

Турчинов назвав відродження оборонпрому запорукою виживання

Фото
Укрінформ
Відродження національного оборонпрому стало запорукою виживання України.

Про це  сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на презентації новітньої зброї і техніки до п’ятиріччя ДК «Укроборонпром» на території ДП «Київський бронетанковий завод», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На превеликий жаль, треба констатувати, що ті ж самі угоди, Будапештський меморандум зокрема, які гарантували нам, відповідно до відмови нашої країни від ядерного статусу, недоторканність і захищеність кордонів, всі ці угоди на повірку виявилися звичайним папером... В таких умова наша країна змушена була розраховувати виключно на власні сили. В цих умовах відродження національного оборонпрому стало запорукою виживання нашої країни", - сказав Турчинов.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (17 фото)

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

Він наголосив, що  підприємства концерну "Укроборонпром" гідно виконали поставлені завдання щодо виготовлення зброї і техніки для українських військовослужбовців.

 "За стислі терміни завдяки концентрації виробництва, завдяки ефективній кооперації, завдяки мобілізації нового потенціалу нашої країни ми змогли забезпечити ЗСУ, Нацгвардію, інші військові формування якісною зброєю і військовою технікою", - додав Турчинов.

Він наголосив, що нині перед українськими виробниками зброї та військової техніки стоїть важливе завдання - відновити позиції на світових ринках.

На думку секретаря РНБО, це завдання є цілком реальним для виконання, адже зброя та техніка, яка виготовляється в Україні, проходить випробування не лише на полігонах, а й на полі бою.

«Саме тому в умовах глобальної кризи системи колективної безпеки у світі попит на якісну українську зброю буде тільки збільшуватися. Для нас важливо, і це пріоритетне завдання, щоб коли говорили про українську зброю, всі розуміли, що це – найкраща зброя. Таке завдання стоїть перед нами», – додав він.

Фото: http://turchynov.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-