Президент про примусове утримання Умерова: Сталінщина повернулася

Президент про примусове утримання Умерова: Сталінщина повернулася

Укрінформ
Президент України назвав примусове утримання в психіатричній клініці одного з лідерів Кримськотатарського народу Ільмі Умерова поверненням в сталінські часи.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу CNN, повідомляє прес-служба глави держави.

«Одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова було запроторено до психіатричної лікарні. Ми бачимо, що сталінські часи 30-х років XX століття повністю повертаються», - сказав Президент.

Він наголосив, що це є ще одним аргументом, чому має бути добра координація задля гарантування глобальної безпеки. «Відтак, це не є проблема виключно України, це проблема усього світу. І США як світовий лідер разом із нами стоїть і має стояти на сторожі глобальної безпеки», - підкреслив Порошенко.

Глава держави нагадав, що сьогодні у заручниках перебувають сотні українців, яких тримають у російських в'язницях і тюрмах на окупованій території. Він навів жахливий приклад утримання терористами в тюрмі сліпого Володимира Жемчугова, в якого ампутовані обидві руки, та наголосив, що росіяни не мають жодного пояснення, за що вони тримають наших громадян.

Президент закликав весь демократичний світ бути солідарним з Україною та посилити тиск на Росію як країну-агресора у зв'язку з грубим порушенням нею міжнародного права та прав і свобод українців на окупованих територіях нашої країни.

Фото прес-служби Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-