У Луценка радять Каськіву не надто тішитись мріями

У Луценка радять Каськіву не надто тішитись мріями

Укрінформ
Екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестицій часів Януковича Владислав Каськів перебуває під контролем панамської влади.

Про це написав у Фейсбуку заступник Генерального прокурора Євгеній Єнін, коментуючи останні заяви Каськіва про те, що його ніхто не затримував.

"Якщо його (Каськіва. - Ред.) не поклали обличчям до підлоги, це не означає, що за ним не здійснюється відповідний контроль з боку панамської влади. Каськів уже здійснив невдалу спробу покинути Панаму, однак влада Коста-Ріки відмовила йому у в'їзді", - зазначив він.

Заступник Генпрокурора нагадав, що з 1 серпня 2016 р. Каськів стоїть у базі Інтерполу з т.зв. червоною карткою (арешт).

При цьому Єнін підкреслив, що Каськів має шанси постати перед українським слідством, адже двостороння угода України з Панамою передбачає прискорену екстрадицію у разі, якщо розшукувана особа висловлює бажання бути екстрадованою.

"Це і буде якраз лакмусовий папірцем щирості пана Каськіва", - зазначив посадовець.

При цьому раніше Єнін пояснював, що відповідно до п.3 ст.7 угоди між Україною та Республикою Панама про видачу правопорушників згадується необхідність направлення копії вироку, що набув законної сили, у разі направлення запиту про видачу "для приведення вироку до виконання". Однак Каськів поки що має інший процесуальний статус, тож про направлення копії вироку не йдеться, пояснив він.

За словами заступника Генпрокурора, найближчими днями оригінал запиту на екстрадицію Каськіва буде у Панамі: за щасливим збігом, посол України в Сполучених Штатах Мексики та в Республіці Панама (за сумісництвом) Руслан Спірін перебував у ці дні в Києві та передасть нарочно потрібні документи панамській стороні.

Нагадаємо, екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестицій Владислав Каськів у блозі на Українській правді заявив, що його не затримували і не заарештовували, та й картки Інтерполу про нього "не існує".

Для підтвердження своїх слів екс-чиновник опублікував фото, на якому він стоїть поруч з поліцейським і зі свіжим, за його словами, номером панамської газети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-