Порошенко каже, що судова епопея з Росією тільки починається

Порошенко каже, що судова епопея з Росією тільки починається

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна використовуватиме усі можливості для притягнення агресора до суду.

Про це він заявив, виступаючи на ХІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, у якій також бере участь Президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Україна має висувати нові ініціативи щодо визнання та засудження злочинів Росії в Україні. Непостійне членство  України в Радбезі ООН маємо якнайшвидше використати для того, щоби поставити на місце агресора... Україна буде звертатися до міжнародного трибуналу ООН з морського права у звзку з порушенням Росією відповідної Конвенції. Ми будемо використовувати будь-яку можливість, щоб притягнути агресора до суду", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Україна вже подала три заяви проти Росії до Європейського суду з прав людини у зв'язку з анексією Криму і конфліктом на Донбасі, готується ще кілька позовів.

"Розраховуючи на цілеспрямовану і системну роботу дипломатичної служби, це дозволить Україні на міжнародному рівні зафіксувати злочинність дій Російської Федерації та примусити агресора понести належне і справедливе покарання", - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що він не має жодного сумніву, що за свої злочини Росія понесе "серйозну політичну і матеріальну відповідальність і в інших міжнародних судах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-