Укрспецсистеми: Ми не причетні до фейкової е-декларації Рябошапки

Укрспецсистеми: Ми не причетні до фейкової е-декларації Рябошапки

Укрінформ
Держпідприємство «Українські спеціальні системи» заявляє, що не причетне до фейкового підпису громадянина Рябошапки в реєстрі е-декларування

Про це йдеться в заяві ДП «Українські спеціальні системи».

"Продовжуються спроби розповсюдження провокативної та брехливої інформації, пов’язаної зі станом функціонування реєстру е-декларування. Зокрема, інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на Голову НАЗК Наталію Корчак розповсюдило інформацію про нібито причетність державного підприємства «Українські спеціальні системи» (ДП «УСС») до фейкового підпису Руслана Рябошапки. Це вже не перший раз, коли це видання спотворює та перекручує інформацію, пов’язану із впровадженням системи е-декларування", - йдеться в заяві.

Читайте також: Укрспецсистеми: Після Рябошапки можливі й е-декларації Джеймса Бонда

Крім того, в ДП "УСС" зазначають: "Нас, безумовно, здивувало повідомлення Н.Корчак про створення комісії з представників виключно однієї із зацікавлених сторін і без залучення фахівців Держспецзв’язку та/або інших компетентних державних органів. Так само, як і про участь представників ПРООН, які, за нашою інформацією, участь у комісії не брали. Нам невідомо про прийняття НАЗК рішення про створення означеної «комісії». Але навіть у повідомленні Наталії Корчак йдеться тільки про наявність у фейковому підписі гіперпосилання на ДП «УСС», яке, власне, може підробити будь-який досвідчений програміст".

Відповідно, Державне підприємство «Українські спеціальні системи» вимагає від «Української правди» спростувати спотворену інформацію стосовно ДП «УСС». "Ще раз заявляємо: ДП «УСС» не причетне до фейкового підпису громадянина Р.Рябошапки", - йдеться в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня 2016 року в Україні мала запрацювати система е-декларування, однак її запуск супроводжувався скандалами, зокрема, щодо  несанкціонованого втручання в роботу системи е-декларування. За даними УП, в державному реєстрі електронних декларацій було зареєстровано фальшиву декларацію від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, в якій повідомляється про отримання ним 20 млн грн від фіктивної  комерційної компанії.

Водночас, 22 серпня глава НАЗК Н.Корчак на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Національне агентство з питань запобігання корупції не встановило фактів несанкціонованого втручання в роботу системи е-декларування. За її словами, такий висновок здійснила комісія, яка вивчала обставини появи фальшивої декларації члена НАЗК Рябошапки в системі е-декларування, в складі якої взяли участь представники НАЗК, ПРООН, ТОВ "Міранда" та громадські активісти.

Як пише УП, "у висновках комісії НАЗК йдеться, що зламу системи е-декларування не було, проте підтверджується, що фальшива декларація від імені Рябошапки була внесена за сприяння державного підприємства "Українські спеціальні системи"".

Водночас, пізніше менеджер ПРООН Іван Прєсняков в коментарі "Європейській правді" заявив, що представники Програми розвитку ООН не входили до комісії, яка вивчала обставини появи фальшивої декларації в системі електронного декларування доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-