Росія не допускає адвоката до «кримського терориста» Панова

Росія не допускає адвоката до «кримського терориста» Панова

Укрінформ
Російські слідчі вже тиждень не допускають адвоката до затриманого ФСБ РФ за підозрою у нібито підготовці теракту на території анексованого Криму громадянина України Євгена Панова.

Про це у вівторок на прес-конференції у Києві заявила керівник кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація ускладнюється тим, що на сьогодні адвокат, саме місцевий адвокат в Сімферополі не може отримати доступ до Євгена Панова. У нього є договір, у нього є ордер, є посвідчення, тобто він виконує всі вимоги навіть російського законодавства, але навіть в порушення норм російського кримінально-процесуального кодексу слідчі вже більше тижня не допускають адвоката, який є по договору, а доступа до Євгена досі не має", - сказала вона.

За словами Скрипник, правозахисникам вдалося встановити, що Панов наразі утримується в СІЗО Сімферополя. Вона зазначила, що його дуже часто вивозять із СІЗО до різних будівель "або міністерства внутрішніх справ Росії, або ФСБ Росії для так званих слідчих дій, тобто це допити".

Правозахисниця наголосила, що також відомо про утримання в СІЗО Сімферополя Захтія і Сулейманова, які проходять по тій самій справі за підозрою ФСБ РФ в начебто підготовці теракту на території анексованого Криму.

Скрипник підкреслила, що дії Росії щодо недопуску адвоката до затриманого громадянина України є незаконними. Вона підкреслила, що "це чітко свідчить, що знов і знов порушуються як норми міжнародного права, так і норми навіть російського права".

"Незважаючи на те що є багато версій, що і як трапилось, чому він там опинився в Криму, головне що ця людина, до якої застосовуються незаконні дії, людина незаконно позбавлена волі і, також можливо до неї застосовуються тортури", - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-