Безвіз з ЄС допоможе скасувати візи і з іншими країнами - Клімкін

Безвіз з ЄС допоможе скасувати візи і з іншими країнами - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що запровадження безвізового режиму з Євросоюзом дасть поштовх процесу скасування віз для українців і з іншими країнами, зокрема азійськими.

Про це він заявив у коментарі журналістам у кулуарах XII наради керівників дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після цього епохального рішення про безвізовий режим з ЄС ті реформи, які у нас є, - біометричні паспорти, міграційний менеджмент і внутрішні паспорти, які ми почали отримувати замість паспортів радянського зразка, сприятимуть безвізовому режиму з іншими країнами. І ми не просто так працюємо зараз, наприклад, з багатьма азійськими країнами", - сказав Клімкін.

Разом з тим, він нагадав, що Європейська Комісія вже дала свою позитивну оцінку виконанню Україною зобов'язань щодо лібералізації візового режиму з ЄС, тепер слово за Європарламентом та Європейською Радою.

"Наступний крок за процедурами, які існують в Європейському Союзі, це Європарламент. Доповідачка підготувала вже доповідь, вона буде розглядатися на початку вересня і я впевнений, що доповідь пройде абсолютно успішно, доповідь позитивна, і після того буде фактично останній етап - це розгляд Європейською Радою, міністрами внутрішніх справ", - пояснив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-