Луценка просять розслідувати причетність заступника Манафорта до розвідки РФ

Луценка просять розслідувати причетність заступника Манафорта до розвідки РФ

Укрінформ
Народний депутат Володимир Ар'єв подав офіційний запит Генпрокурору Юрію Луценку щодо необхідності проведення розслідування фактів біографії заступник Пола Манафорта громадянина Росії Костянтина Килимника.

Про це повідомила керівник прес-служби Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Згідно біографії ця особа може бути причетна до співпраці із російською розвідкою», - написав Ар'єв у своєму листі генеральному прокуророві Юрію Луценку", - уточнює Сарган.

Сам же Ар'єв на своїй сторінці у Facebook радить почитати статтю The Financial Times про Килимника і наводить її переклад.

В статті йдеться про те, що заступник Пола Манафорта - екс-голови виборчого штабу Дональда Трампа і консультанта екс-президента України Віктора Януковича - Костянтин Килимник - міг бути пов’язаний з російською розвідкою.

Люди, які працювали з Килимником, громадянином Росії, стверджують, що в команді Манафорта не було таємницею те, що він, військовий лінгвіст, був пов’язаний із російською військовою розвідкою.

Власне, в команду Манафорта Килимника в якості перекладача під час роботи з найбагатшим олігархом України Ринатом Ахметовим взяли саме за "чудову англійську".

В якості ключового помічника Манафорта Килимник мав доступ до найвищих фігур регіону – "від Януковича до мільярдерів-олігархів і високопоставлених західних дипломатів", пише FT.

Видання зазначає, що 10 років потому, коли Килимник став працювати на Януковича в команді Пола Манафорта, там теж деякі підозрювали, що він доповідає у Москву, однак не надавали цьому значення.

На сьогоднішній день Манафорт і Килимник досі перебувають у тісному зв’язку, і хоча у Манафорта наполягають, що його відставка з посади голови штабу Дональда Трампа не пов’язана з його українською діяльністю, інформовані джерела стверджують, що це відіграло свою роль.

Як повідомлялося, прізвище Манафорта опинилося в документах так званої "чорної бухгалтерії" ПР. Він нібито за роки співпраці отримав майже 13 мільйонів доларів через тіньові схеми ПР. Голова передвиборної кампанії кандидата в президенти США республіканця Дональда Трампа Пол Манафорт пішов у відставку через скандал, оскільки в США його у зв'язку з цим звинувачують в тому, що він був таємним лобістом Януковича у Вашінгтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-