Порошенко й Кіска

Порошенко й Кіска "звірили годинники" перед Братиславським самітом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко скоординував позиції з Президентом Словаччини Андреєм Кіскою напередодні неформального Братиславського саміту ЄС у вересні.

Про це передає прес-служба Глави держави. 

"Під час телефонної розмови було наголошено на важливості продовження зусиль, в тому числі і в рамках Нормандського формату, з метою виконання Росією Мінських домовленостей, передусім у безпековій сфері", - йдеться в повідомленні.

Також Глава держави подякував Президенту Словаччини за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та поінформував про розвиток ситуації на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим і на Донбасі.

Президент України відзначив ефективність солідарності ЄС проти агресії Росії та наголосив на важливості дотримання режиму санкцій ЄС до повного виконання Москвою взятих на себе зобов’язань у рамках мінського процесу.

Сторони також обговорили актуальні питання порядку денного двосторонніх відносин та міжнародного співробітництва.

Глава держави висловив надію на підтримку Словаччини, як головуючої в ЄС країни, України на євроінтеграційному шляху, зокрема у контексті ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян та енергетичної солідарності з Україною.

Глави двох держав обговорили також співробітництво України і Словаччини в рамках міжнародних організацій.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-