Росія перекинула в Іран далекі бомбардувальники Ту-22М3

Росія перекинула в Іран далекі бомбардувальники Ту-22М3

Укрінформ
Міноборони Росії дислокувало далекі бомбардувальники Ту-22М3 на військовій базі Хамадан в Ірані.

Про це повідомляє сирійський портал новин Al-Masdar News 

Розміщення літаків Ту-22М3 на базі Хамадан обгрунтовано тим, що це дасть змогу Міноборони РФ заощадити ресурси і збільшити ефективність бойових вильотів. Раніше Ту-22М3, що брали участь у спецоперації в Сирії, вилітали на завдання з бази в Моздоку, розташованої більш як за дві тисячі кілометрів від Пальміри. Від нового місця дислокації цих літаків до Пальміри, зазначає Al-Masdar News, менш як 900 кілометрів. Скільки літаків Ту-22М3 відправлено на базу Хамадан в Ірані, Міноборони РФ поки що не оголосило. База Хмеймім у Сирії, яку використовує російська військова авіація, для прийому Ту-22М3 не пристосована.

Росія почала спецоперацію в Сирії наприкінці вересня 2015 року. 15 березня 2016 року президент РФ Володимир Путін оголосив про завершення основної частини операції. Після цього деяку частину авіатехніки і особового складу було виведено до Росії. Проте російська авіація продовжила завдавати ударів по цілях на території Сирії та після оголошення про завершення основної частини спецоперації.

Влада Росії неодноразово заявляла, що авіація в Сирії застосовується проти терористів, насамперед з "ІДІЛ". Сирійська опозиція та західні політики, у свою чергу, стверджують, що ВВС Росії завдають ударів по противниках президента Сирії Башара Асада, а не тільки по терористах "ІДІЛ".

Фото: topwar.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-