Онищенко стверджує, що не просив притулку у Британії

Онищенко стверджує, що не просив притулку у Британії

Укрінформ
Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що поки не просив про політичний притулок у Великої Британії.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я поки нічого не прошу, а перебуваю тут за посвідкою на проживання. Якщо буде чинитися тиск і прийде екстрадиція на мене, коли буде перший суд щодо екстрадиції, тоді я буду просити політичний притулок тут", - заявив Онищенко.

Читайте також: Онищенко прокоментував можливість своєї екстрадиції з Британії

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Онищенку.

27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту та родичам політика 28 липня.

Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії та вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-