Порошенко та Байден обговорили російські провокації в Криму

Порошенко та Байден обговорили російські провокації в Криму

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Співрозмовники обговорили поточну безпекову ситуацію, яка склалася у зв’язку з провокаційними діями російської сторони в окупованому Криму та ескалацією напруженості на Донбасі.

Президент підкреслив, що нещодавні фальшиві заяви Росії щодо терористичної загрози з боку України в окупованому Криму є гібридною провокацією та черговою спробою виправдати подальші агресивні дії Росії та масштабні репресії в Криму, до яких вдається окупаційна влада.

Глава Української держави наголосив на прагненні України уникнути зростання напруженості у зв’язку з безпідставними звинуваченнями Москви.

Джозеф Байден відзначив зусилля глави Української держави з пошуку шляхів урегулювання ситуації. Він також підкреслив, що американська сторона уважно відстежує всі події навколо кримської провокації, відповідальність за яку повною мірою лежить на Росії.

У цьому контексті було наголошено на важливості не дозволити Москві використати ситуацію щодо Криму як вибачення за очевидне невиконання нею Мінських домовленостей.

Сторони погодилися з важливістю продовження діалогу в Нормандському форматі.

Джозеф Байден підкреслив незмінність позиції США щодо невизнання окупації Криму, а також очевидної необхідності збереження санкцій щодо РФ.

Сторони обговорили прогрес на шляху реформ в Україні, а також питання прискорення надання нашій державі відповідної фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-