Україна посилює блокпости на кордоні з Кримом і в зоні АТО

Україна посилює блокпости на кордоні з Кримом і в зоні АТО

Укрінформ
Українські Збройні Сили забезпечать усі необхідні заходи для посилення своїх блокпостів в зоні проведення АТО і на кордоні з окупованим Кримом у відповідь на заяву Росії про начебто затримання українських диверсантів і розвідників.

Про це заявив у четвер на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше і головне - це, звичайно, підвищення пильності наших частин і підрозділів, що знаходяться на лінії розмежування з тимчасово окупованим Кримом, а також підрозділів, що виконують бойові завдання в зоні проведення АТО. Безумовно, будуть посилені наші спостережні пости і так далі", - сказав Мотузяник.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що керівники України "перейшли до практики терору", коментуючи таким чином повідомлення ФСБ, яка звинуватила українську розвідку в підготовці теракту в Криму.

Офіційний представник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов назвав цю заяву ФСБ провокацією.

Міністерство оборони України спростувало інформацію, поширену ФСБ, про участь підрозділів Головного управління розвідки МОУ в диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим та назвало її спробою РФ відвернути увагу місцевого населення і світової спільноти від перетворення півострова на ізольовану військову базу.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що заява ФСБ про те, що Україна нібито готувала теракт у Криму, є брехнею і ще одним елементом гібридної війни проти нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-