Напад РФ на Грузію був прологом війни проти України - Порошенко

Напад РФ на Грузію був прологом війни проти України - Порошенко

Укрінформ
Напад Росії на Грузію в серпні 2008 року розпалив апетити Кремля й став початком наступних військових дій РФ в інших країнах - зокрема в Україні.

Про це заявив у Фейсбуці Президент Петро Порошенко.

"Те, що вісім років тому бачили лише найбільш прозорливі, сьогодні очевидно всім: напад Росії на Грузію був прологом російської війни проти України. Політика умиротворення агресора збанкрутувала ще 2008 року. Більше того, вона лише розпалила апетити Кремля. Тоді спільними зусиллями трансатлантична спільнота ще могла локалізувати хижого ведмедя у його барлозі. То був повчальний урок історії, вчасно не засвоєний", - написав він.

За словами Порошенка, Україна сьогодні мужньо тримає оборону на східному кордоні Європи.

"Суворі випробування посилили відчуття дружби та солідарності між українським та грузинським народами. Ми, як ніхто інший, щиро й послідовно підтримуємо відновлення територіальної цілісності Грузії. І ясно, що ніколи не визнаємо російських маріонеткових режимів у Абхазії та Південній Осетії", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, що 8 серпня 2008 року виник збройний конфлікт між Грузією і сепаратистськими угрупованнями в Південній Осетії. Росія втрутилася в конфлікт на боці південно-осетинських сепаратистів і ввела свої війська на територію Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-