У справі про незаконне прослуховування більше питань до СБУ, ніж до НАБУ - Луценко

У справі про незаконне прослуховування більше питань до СБУ, ніж до НАБУ - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що у справі щодо незаконного прослуховування більше питань до СБУ, ніж до НАБУ.

Про це він повідомив в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Потрібні матеріали та речові докази, які приведуть до висновку про те, хто порушив законодавство в цій справі щодо незаконного прослуховування. За попередніми даними, найбільше питань є до працівників СБУ", - заявив Луценко.

Раніше повідомлялося, що до НАБУ з обшуком з'явилася Генпрокуратура у справі щодо незаконного прослуховування. Як повідомили в НАБУ, вони роз'яснили неспроможність підозр, оскільки права на автономне прослуховування поки не мають.

У НАБУ наполягають на тому, що претензій до них бути не може, і пов'язують спробу обшуку з розглядом у ВР законопроекту щодо автономного прослуховування.

Пізніше стало відомо, що прослуховування здійснюється в рамках справи, в якій підозрюваним є заступник прокурора Київської області Олександр Колесник.

За словами глави ГПУ Юрія Луценка, незаконно прослуховували громадянина, який не був фігурантом цієї справи. Відповідальним за це, на думку генпрокурора, може бути як детектив НАБУ, так і посадові особи СБУ.

НАБУ заявляє, що вважає постанову Печерського райсуду щодо обшуку незаконною, як і сам обшук, оскільки її сформульовано так, що ГПУ може вилучити будь-які матеріали НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-