Шторм у Затоці: загинула людина, ще одну віднесло в море

Шторм у Затоці: загинула людина, ще одну віднесло в море

Фото, відео
Укрінформ
На музичному фестивалі Z-Games, який проходив у селищі Затока Одеської області, вчора під час шторму постраждали люди.

Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю. 

"Через стихійне лихо, яке несподівано пронеслося по Одеській області, на жаль, постраждав і фестиваль Z-Games... Вітер був дуже сильним, виривало з корінням дерева, піднімало в повітря намети і катамарани. Організатори і волонтери провели евакуацію учасників фестивалю. На даний момент у нас є інформація про трьох постраждалих, у яких зафіксовано забиття, й одного постраждалого з переломом. Також у нас є інформація, що під час шторму один із відпочиваючих постраждав від удару блискавки", - йдеться в повідомленні.

За повідомленнями ЗМІ, під час шторму, що несподівано налетів, на фестивалі впала сцена і покриття. Одна людина загинула від удару блискавки, ще одну віднесло в море.

Як написала у Фейсбуці синоптик Наталка Діденко, за добу ніхто не давав такої негоди, і за півдоби також.  

"І в моєму прогнозі було про спеку, але про такий шторм - не було. Те, що сталося - типовий саме літній випадок. Коли в зоні надзвичайних температурних контрастів - а в районі Одеси було під +37, а західніше - 22, 24, 26 градусів тепла. Тобто, контрасти дуже сильні. Це не той випадок, коли йде фронт і ти можеш за ним стежити за одну і навіть три доби. Це стається раптово", - пише синоптик.

Фото: Громадське, Думская

Вона зазначила, що передбачити такий розвиток подій можна, стежачи за радарними даними, уважно слідкуючи за картами реального переміщення негоди з моменту, як вона почала наростати у вигляді осередку нестійкості.

"Я в другій половині дня побіжно звернула увагу на серйозне скупчення хмарності над Одещиною, але лише написала, що може бути злива, яка зіб'є спеку... Супутник за 16 годину каже, що щось вже починає відбуватися, а за 17 годину чітко видно, що над Одещиною - нехороша пляма. І третя карта - карта сьогоднішніх максимальних температур. Поблизу Одеси +37 градусів. А на захід - суттєво нижче. Отже, Одещина була саме на лінії найбільших термічних контрастів", - наголошує вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-