Луценко каже, що ще з вечора попереджав про обшуки у НАБУ

Луценко каже, що ще з вечора попереджав про обшуки у НАБУ

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко ще напередодні попередив директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника про обшуки.

Про цей телефонний дзвінок керівник ГПУ розповів на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу одразу підкреслити, що ще вчора ввечері я зв'язався з керівником НАБУ і попередив його про обшуки, бо розглядаю нашу діяльність як союзницьку роботу з недопущення порушень закону будь-ким, у тому числі працівниками правоохоронного органу", - сказав Луценко.

Він додав, що зателефонував Ситнику, бо "розраховував на об'єктивну співпрацю НАБУ зі слідством ГПУ".

За його словами, сьогодні слідчі ГПУ отримали в НАБУ необхідні документи, після остаточного аналізу яких буде з'ясовано, хто з працівників якого правоохоронного органу - СБУ чи НАБУ - причетний до незаконного прослуховування телефону громадянина, що не є фігурантом законного слідства НАБУ.

Генпрокурор нагадав, що кримінальна справа щодо незаконного прослуховування була порушена у квітні поточного року.

Нагадаємо, сьогодні слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури України прибула до Національного антикорупційного бюро з наміром провести обшук.  На підтвердження законності своїх дій співробітники ГПУ пред'явили ухвалу суду, де як підстава для обшуку було вказано розслідування кримінального провадження від 22 квітня за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів одного з кримінальних проваджень, яке розслідує Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-