У суді показали, як

У суді показали, як "торнадівці" зривають засідання

Відео
Укрінформ
В Оболонському суді міста Київ розповіли про деталі розгляду кримінального провадження щодо колишніх бійців спецроти "Торнадо", яке відбувається в закритому режимі.

Про це в середу журналістам повідомила прес-секретар Оболонського районного суду міста Київ Інна Свинаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У провадженні Оболонського суду перебуває кримінальне провадження відносно співробітників роти патрульної служби поліції особливого призначення "Торнадо" ГУ МВС України в Луганській області. В судових засіданнях, що відбулися в період з 24 травня по 9 червня 2016 року, було допитано 8 потерпілих", - сказала вона.

За словами Свинаренко, 19 липня 2016 року в судове засідання було забезпечено явку потерпілої в цій справі для допиту її за частиною 2 статті 155 Кримінального кодексу України (згвалтування). Однак, як зазначила представник суду, судове засідання вкотре було зірване обвинуваченими.

(Обережно, ненормативна лексика)

"Так, у судовому засіданні 19 липня 2016 року обвинуваченими було порушено порядок судового засідання шляхом обливання прокурорів, інших учасників процесу та суддів рідиною бурого кольору з різким запахом сечі. Також були висловлені погрози, що містять ненормативну лексику. У зв'язку з цими обставинами судове засідання було перервано та відкладено до 2 серпня", - пояснила вона.

Водночас Свинаренко наголосила, що вчора, 2 серпня, в судове засідання було повторно забезпечено явку потерпілої для проведення допиту. Але з тих же причин воно повторно було зірване обвинуваченими вдруге.

"За вказівкою обвинуваченого Оніщенка, з метою не допустити допит потерпілої, обвинувачені Ляшук та Пламадяна почали обливати прокурорів, інших учасників процесу та зал суду рідиною бурого кольору з яскраво вираженим запахом випорожнень-фекалій. У зв'язку з цим, звичайно, не можна було проводити судове засідання. Інші обвинувачені висловлювали погрози, що містили ненормативну лексику. Тому суд був змушений оголосити перерву, розгляд справи відкладено на сьогодні на 11:30", - сказала прес-секретар.

Вона повідомила, що тривалість учорашнього судового засідання становила не більше 8 хвилин. Допит потерпілої, яка перебувала в іншому залі і мала свідчити в режимі відеоконференції, не відбувся.

Свинаренко також зазначила, що суд у повному складі готовий прийняти всіх обвинувачених і продовжити розгляд справи в сьогоднішньому засіданні. За її словами, наразі з судом ще не зв'язувалися працівники конвою і СІЗО.

"Ми не знаємо чи буде доставка, але ми чекаємо, і суд готовий", - наголосила вона і додала, що в прес-службі не знають, що за процедурою має відбуватися в судовому засіданні 3 серпня, пояснивши це тим, що "все відбувається в закритому режимі, і судді не можуть надавати інформацію в інтересах захисту потерпілих".

Представник суду наголосила, що розгляд цього кримінального провадження здійснюється в закритому судовому засіданні, тому що "обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності потерпілих".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-