Онищенка можуть примусово доставити на допит – НАБУ

Онищенка можуть примусово доставити на допит – НАБУ

Укрінформ
Народного депутата і члена групи "Воля народу" Олександра Онищенка оголосять у всеукраїнський та міжнародний розшук, якщо його місцезнаходження буде невідоме.

Про це в ефірі "112 Україна" заявила прес-секретар Національного антикорупційного бюро Світлана Оліфіра. 

"Пан Онищенко ще не з’явився до НАБУ, детективи чекають його адвокатів, що мають надати пояснення. Після цього детективи викликатимуть його повторно. Якщо він двічі не зможе з’явитися без поважних причин, детективи клопотатимуть до суду про його примусовий привід. Якщо місцезнаходження Онищенка не буде відоме, його зможуть оголосити у всеукраїнський та міжнародний розшук. Давати свідчення замість Онищенка адвокат не може", - пояснила вона.

Оліфіра додала, що повістку про виклик Онищенка на допит розмістили на сайті НАБУ. За її словами, має прийти його адвокат.

Раніше повідомлялося, що НАБУ викликає Онищенка, який має статус підозрюваного у так званій "газовій справі", на допит у вівторок, 2 серпня.

Нагадаємо, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату Олександру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту і родичам Онищенка 28 липня. Причому сам підозрюваний нещодавно заявляв, що він зайнятий Олімпіадою і не має наміру реагувати на дії НАБУ.

У п'ятницю, 29 липня, Онищенко заявив, що знаходиться у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

На початку липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-