Горбатюк: Інтерпол ігнорує запити щодо Януковича, і вплинути на це ми не можемо

Горбатюк: Інтерпол ігнорує запити щодо Януковича, і вплинути на це ми не можемо

Укрінформ
Інтерпол ігнорує запити Генеральної прокуратури України щодо оголошення в міжнародний розшук екс-президента Віктора Януковича і чиновників попередньої влади, які підозрюються у серйозних злочинах.

Про це заявив глава департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«На жаль, Інтерпол наші запити або відхиляє, або ігнорує, не відповідаючи на них. Не лише по Садовніку, а й по Януковичу, наприклад. Там уже більше року лежать без руху запити щодо «Межигір'я», «Сухолуччя», незаконних виплат екс-президентові винагороди за видану книгу - і жодної реакції», - сказав Горбатюк.

За його словами, "дозволи на міжнародний розшук отримано тільки у кількох справах. У частині підозрюваних у причетності до злочинів під час Майдану нам в усіх випадках відмовляють, а щодо обвинувачень в економічних злочинах відповіді не дочекатися".

«Причому на Інтерпол і впливати практично не можна. Статутом не прописана процедура оскарження його рішень. Ми туди і листи надсилали. Перший - з проханням пояснити мотивацію відмови з політичних мотивів. Другий - з приводу прискорення розгляду запитів про розшук, яким уже рік», - наголосив Горбатюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-