Порошенко про штрафи п'яним водіям: Даю поліції в руки цю

Порошенко про штрафи п'яним водіям: Даю поліції в руки цю "зброю"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко називає підписаний ним закон про посилення  відповідальності за водіння в нетверезому стані  "додатковим інструментом для наведення порядку на дорогах".

Про це він заявив у понеділок під час зустрічі з главою Національної поліції Хатією Деканоідзе та її заступником – керівником Патрульної поліції Олександром Фацевичем, на якій і було підписано новий закон, повідомляє прес-служба Президента.

"Крім зброї у вигляді пістолета та наручників, треба озброїти поліцейських правами, законами і відповідальністю за скоєні правопорушення. Бо є неприйнятним, коли знахабнілий мажор, викинувши пару тисяч з вікна, думає, що він може продовжити діяти, створюючи загрозу дорожній безпеці та безпеці в країні", - сказав Порошенко.

Він висловив впевненість, що завдяки підписаному закону значно розширяться інструменти правоохоронців для наведення порядку на дорогах.

"Даю вам в руки цю "зброю" та інструменти. Впевнений, що я їх передаю в надійні, патріотичні, професійні та порядні руки", - зазначив Президент, зауваживши, що другий рік поспіль через агресію Росії на сході України гинуть українці, однак, не менш жахливою є статистика загиблих в мирній частині країни, більшість з яких стали жертвами ДТП.

"Кожна п’ята дорожньо-транспортна пригода у нас скоюється нетверезими водіями", - підкреслив Президент.

Порошенко позитивно оцінив реформу поліції, яка разом з армією стала символом довіри народу. За словами Президента, можливо, деяким із нових поліцейських необхідно ще набратися досвіду і певних знань, але вони не беруть хабарі, виступають на сторожі закону, залишаються ввічливими з громадянами.

Глава держави запевнив, що цей закон є першим кроком для наведення порядку на дорогах. За участі Президента та керівництва Нацполіції, підкреслив Порошенко, регулярно відбуваються зустрічі, спрямовані на обговорення та напрацювання кроків, зокрема щодо законодавчої та фінансової підтримки, для покращення ефективності поліцейських, які мають бути озброєні і захищені.

У свою чергу, Хатія Деканоідзе зазначила, що правоохоронці довго чекали цього закону, а ще кілька тижнів тому був запущений пілотний проект відеофіксації на дорогах, і це має стати "хорошим інструментом" для попередження правопорушень.

"Це буде хорошим інструментом для превенції (порушень - ред.). Ми з’ясували, що кожен другий наш громадянин порушує правила дорожнього руху щодо швидкісного режиму, і багато інцидентів, коли виявляють п’яних за кермом, які не шкодують ні самі себе, ні інших", - зазначила очільниця Нацполіції.

Хатія Деканоідзе наголосила, що законодавче забезпечення є надзвичайно важливим для ефективної роботи поліцейських і дає їм додаткову мотивацію для посилення безпеки у державі.

Керівник Патрульної поліції Олександр Фацевич, у свою чергу, зазначив, що більшість ДТП, в яких гинуть люди, відбуваються через те, що за кермом знаходиться нетверезий водій, а тому підписаний закон "стане внеском у наведенні ладу" в цьому питанні.

"Коли патрульні зупиняють транспортні засоби та перевіряють водія на рівень алкогольного сп’яніння, то іноді відчувають шок, бо рівень буває 4 проміле. Кожен громадянин має відчувати, що він несе відповідальність. Тому підписаний закон стане внеском у наведенні ладу та дотриманні безпеки на дорогах", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-