Насалик розказав про поїздку в

Насалик розказав про поїздку в "ДНР" і переговори з бойовиками

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляє, що скандальне відео його перемовин з одним з ватажків бойовиків "ДНР" щодо постачання вугілля показали з метою дискредитувати його брата Сергія Насалика, який балотувався на 85 виборчому окрузі.

Про це він заявив в ефірі каналу NewsOne.

«Про вугілля взагалі не могла йти мова, бо я був депутатом. Подивіться, коли з'явилося це відео і з чим це пов'язано. Це взяли уривок з фільму, який показували у місті Калуш. Його показали у суботу, коли не можна агітувати. На 85 окрузі балотувався мій брат, Сергій Насалик, і брат одного з засновників телеканалу 1+1», - сказав Насалик.

Разом з тим, міністр заявляє, що їздив у «ДНР» з метою звільнити полонених бійців АТО.

«У цьому відео 1+1 показали усе, окрім коментаря міністра. Ці події відбувалися у лютому 2015 року, коли я був депутатом міської ради. Це якраз рухнула вежа а аеропорту. Мені подзвонила мама одного з «кіборгів» Станіслава Стовбана з міста Калуша. Я зв'язався з усіма волонтерськими організаціями і мені сказали, що надії звільнити полонених живими немає. Було прийнято рішення: ми поїхали як журналісти, нібито щоб вивчати соціально-економічну ситуацію в ДНР», - розповів міністр.

За його словами, у Службі безпеки України була отримана перепустка на перетин кордону.

«Після одного з брифінгів «ДНР» ми попросили дозвіл зняти полонених, і такий дозвіл ми отримали. Перше, куди ми заїхали, це була лікарня імені Калініна. Уже у другій палаті ми знайшли Стаса. Там лежали наші хлопці з аеропорту без рук і без ніг. Нам вдалося їх сфотографувати. І, найголовніше, що ми повідомили батьків, що вони поранені, але живі», - зазначив урядовець, додавши, що потім вдалося відвідати ще 2 пункти.

«Інший пункт, куди ми поїхали, це були полонені 128 бригади, які після Дебальцевого потрапили у полон. Там було 5 чоловік, долю яких не знав ніхто. Там же ми знайшли підполковника Кузьміних, про якого знала вся Україна. Останній пункт - це морг. Мені вдалося зняти на мобільний телефон близько 30 загиблих», - cacia?ea Насалик.

Як повідомлялося, днями з'явилося відео, на якому видно, як Насалик спілкувався з одним з ватажків бойовиків "ДНР" щодо постачання вугілля. Відео з'явилося у сюжеті телеканалу 1+1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-